Padelserve

Vasquez visar hur man slår den perfekta padelserven och vad man ska tänka på när man slår sin serve. Simon Vasquez berättar vart nästan alla slår sin padelserve och vad man ska tänka på när man returnerar en padelserve.

Padelserve regler

Padelserve och dess regler kan verkar krångliga för en förstagångs-spelare.

Till och börja med har man alltid två servrar i padel. Om bollen tar i nät men är i övrigt korrekt slagen med studs i serverutan så blir det en så kallad “omserve”. Om padelbollen däremot går i nät och vidare i galler anses den felaktig. 

Serven i padel ska ha sin bollträff i midjehöjd och får alltså inte vara över midjan. Det spelar med andra ord ingen roll om din motståndare är två meter lång och träffar bollen mycket högre än vad du gör så länge motståndaren träffar bollen i midjehöjd. 

Slaget ska vara ett så kallat underhands slag där man droppar bollen ned i mattan innan bollträff, till skillnad från tennis där man kastar bollen upp i luften och slår på helvolley. 

Man spelar alltid sin serve diagonalt och man ska träffa sin motståndares serveruta. Bollen får spelas i motståndarens serveruta och vidare i motståndarens glas. Om bollen tar i motståndarens serveruta och vidare i galler så anses serven felaktig.