Hem » World Padel Tour

World Padel Tour 2021

World padel Tour är världens största padel turnering som är mer än uppmärksammad av varenda padel-entusiast. Självklart är det något vi på Oddspadel.se följer för att hela tiden ge dig den information som kan tänkas vara av intresse.

World Padel Tour Spelschema April – Juli 2021

Här nedan finner ni World Padel Tours spelschema för kommande månader där ni enkelt kan avläsa plats och datum.

December 2021Januari 2022Februari 2022Mars 2022
Alicante Open 19-25Vigo Open 3-9Marbella Master 7-13Puerto Challenger 12-18
Santander Open 25-30Albacete Challenger 14-20Las Rozas Open 19-25
Valladolid Master 21-27

Vart spelas World Padel Tour 2021?

World Padel Tour samlar de bästa spelarna från hela världen och touren har sitt säte i Spanien, där 12 av de 16 turneringar spelas.

World Padel Tour historia

Padelförbundet i Spanien grundades år 2005 ett internationellt mästerskap med namnet Padel Pro Tour endast spelades i Spanien och touren var aktiv till 2012. 

Touren kom 2012 att ersättas av World Padel Tour. Denna gången drömde man större och iden med Touren var att samla de allra bästa padelspelarna i världen i samma tour – vilket också blev verklighet, idag spelar nämligen de allra bästa spelarna i världen World Padel Tour. 

För att man ska få en uppfattning om vad touren är jämfört med andra sporter brukar man säga att World Padel Tour är padelns motsvarighet till tennisens APT och WTA tävlingar. 

World Padel Tour är uppbyggt på 15-20 olika deltävlingar som alltid avslutas med en master-tävling i slutet av varje säsong. Tävlingarna hålls främst såklart i Spanien men också i andra länder, så som Monaco, Portugal, Brasilien, USA, Mexico, Förenade Arabemiraten och även i Sverige. Senaste gången Sverige hade lyckan att hålla i en deltävling i  World Padel Tour,  hölls den i vår egna padelmäcka – Båstad.

Hur kan jag följa World Padel Tour?

Varje turnering lockar 1000-tals åskådare i fyllda arenor runt om i Spanien och även på internet och tv där intresset är ännu större. Padelintresset har ökat lavinartat även bland oss svenskar, så även intresset till world padel tour, man kan numera att se på World Padel Tour på Viaplay.

När möjligheten skapades att se padel på Viaplay ökade även intresset för att kunna placera spelodds på sina favoritspelare.

Previa World Padel Tour

Previa är en tävlingtyp som kan likna ett kvalspel alternativt play-off. De spelare som inte tagit sig vidare till huvudturneringen får delta i ett kval tillsammans med andra par som heller inte tagit sig vidare i turneringen. Till kvalet kan du ha med dig tidigare poäng från tidigare spel, vilket ger paret en rejäl fördel i kommande previa när du får din seed. Vanligtvis är det nödvändigt att paret vinner 3 matcher för att ta sig vidare i turneringsträdet.

World Padel Tour – Pre Previa

Pre previa är ytterligare en spelform som är ett förkval på 3 matcher. Spelformen kan tala sitt tydliga språk. Pre Previa är alltså ett kval till Previa, som i sin tur är ett kval till huvudturneringen World Padel Tour. De lag som börjar längst ner i turnerings-trädet (Pre Previa) är de lag som är lägst rankade på World Padel Tours ranking.

Under WPT turneringen 2021 var Windahl och Knutsson det första Svenska paret som lyckades kvala sig vidare från Pre Previa vilket uppmärksammades väl av det Svenska padelfolket. Dock var de inte de första svenska spelarna som slog sig in i Previa då Simon Vasquez och Baharak Soleymani som året innan slogs sig in i Previa.

I Dagsläget erbjuder spelbolagen dessvärre inga odds på kvalspel som Previa eller Pre Previa. Förhoppningsvis är det något som kommer i takt med padelsportens tillväxt.

Svenskarna har nyligen gjort ett instagram uppror då vi svenskar även saknar stream kopplat till matcherna i previa och pre-previa. Läs gärna vår artikel om just detta!