Padelrack dam – bäst i test

Vilket är det bästa padelrack för dam? Padel är en sport som ökat enormt i popularitet de senaste åren bland både damer och herrar. I den här artikeln har vi valt att fokusera på racket för damer och har därför valt att skapat en lista med de fyra bästa padelracken för damer år 2024.

De dam padelrack som vi tagit fram i den här listan passar bäst för dig som spelar på medel till elitnivå. Befinner du dig på nybörjarnivå bör du söka efter andra racket än de vi listat här. För att göra det enklare för dig som letar efter ett nytt racket har vi tagit fram racket i kategorierna kontroll, allround och kraft.

Hem » padelracket dam

1. Adidas Adipower Light 3.1

 • Hög Kontroll
 • Lättviktare
 • Mycket Stabil
 • Spin Blade yta

Högst upp på våran lista ligger Adidas Adipower Light 3.1. Det här är ett racket som med sin lätthet ger dig som spelare både kontroll och fart i dina slag.

Adipower Light 3.1 har en låg vikt som ligger på ungefär 345- 360 gram. Den har en rund form som ger dig som spelare ett lätthanterligt och smidigt racket. För att ge det här racket mer kraft och stabilitet är det utrustat med kolfiberförstärkningar i både ramen och mitten av racket. Adipower är även utrustats med de två teknologierna Dual eXoskeleton och Power Embossed Ridge. Eftersom Adipower har en aluminiumförstärkt kolfiberyta samt en relativt hård kärna är det ett racket med en styv träffbild.

Det här gör att Adipower är lämpligast för dig som redan har en del erfarenhet av paddelspelande.Vidare är Adipower även utrustat med den populära 3D- strukturen på träffytan nämligen Spin blade samt en skyddande ramskyddstejp.

Topplista - Dam Padelracket 2024:
Stort Utbud
❤ Dam Padelrack
✔ Snabb Leverans
✔ Enkel Shopping

4,3 rating
4.3
❤ Rabattkod
✔ Gustav

2. NOX MP10 Luxury by Mapi 2024

 • Räfflad Yta
 • Topplätt
 • Mycket starkt defensivt
 • Antivibrationssystem

Nox MP10 Luxury har en rund form med stor mjuk punkt i mitten som gör att det är enkelt att få en bra bollträff med det här racket. Med en lätt vikt på 360 – 375 gram och en låg tyngdpunkt är MP10 Luxury ett smidigt racket som är enkelt att kontrollera och styra. Tillverkarna har fokuserat på att skapa ett racket som ger en skön bollträff med ordentlig kraft i slaget och som hjälper dig som spelare att sätta även de svårtagna bollar. Allt det här har tillverkarna fått till genom att utrusta MP10 Luxury med en medelhård mittpunkt, utrustat slagytan med 3K kolfiber samt satt NOX räfflade 3D mönster på ytan. Tillverkarna har även sett till att minska risken för tennisarmbåge genom att använda sig av AVS som är ett antivibrationssystem från NOX.

Med det här systemet minskas de påfrestande vibrationerna vilket leder till behagligare slag och minskad risk för just tennisarmbåge.

Topplista - Dam Padelracket 2024:
Stort Utbud
❤ Dam Padelrack
✔ Snabb Leverans
✔ Enkel Shopping

4,3 rating
4.3
❤ Rabattkod
✔ Gustav

3. RS x-Series Women’s Edition

 • Kontroll & Kraft
 • Läcker Design
 • Lättspelat Dam Padelrack
 • Stor Sweet Spot

RS x-Series Women’s Edition är ett droppformat racket och har en träffyta som har en mix av både kolfiber och glasfiber vilket gör att det är ett racket som ger dig bra med fart. Kärnan på det här racket är relativt mjuk och den har en stor sweet spot vilket gör att det är ett lättspelat racket. I RS x-Series hittar du Vibrastop Tech som tillverkarna lagt till för att minska vibrationerna och därmed reducera risken för tennisarmbåge.

Tillverkarna har skapat flera olika snygga designs till RS x-Series och idag kan du hitta hela fem olika designs att välja mellan. Den finns nämligen i beige, svart och rosa, svart och korall, svart och mintgrön samt i ett rosa ormskinnsmönster. Vi anser att RS x-Series är ett av de mest prisvärda padelrack dam som finns på marknaden idag.

Topplista - Dam Padelracket 2024:
Stort Utbud
❤ Dam Padelrack
✔ Snabb Leverans
✔ Enkel Shopping

4,3 rating
4.3
❤ Rabattkod
✔ Gustav

4. Bullpadel Flow 2024

 • Struktur på ytan
 • Lätt i form av vikt
 • Fibrix-träffyta
 • Ett rack som passar de flesta

Här har du som spelare ett racket som passar lika bra för dig som gillar att spela offensivt som defensivt. Även här har vi ett smidigt och lätt racket med en vikt på omkring 345 – 360 gram. Den är droppformad med en Bullpadels Adaptia-kärna bestående av flera lager som alla har olika densitet.

För att ge dig som spelare en bra och skön bollträff är träffytan på Flow nämligen gjord av Fibrix vilket är en blandning mellan glasfiber och kolfiber. Träffytan har även en struktur på sig för att hjälpa dig få mer spinn på bollen vilket gör det svårare för motståndaren när du spelar.

Flow är även utrustat med en ramskyddstejp för att skydda racket samt så har tillverkarna satt Vibradrive i handtaget. Vibradrive är ett silikonmaterial som ska hjälpa till att minska vibrationerna och bidra till ett skönare slag. Bullpadel Flow är ett bra allround racket som passar de allra flesta spelarna.

Topplista - Dam Padelracket 2024:
Stort Utbud
❤ Dam Padelrack
✔ Snabb Leverans
✔ Enkel Shopping

4,3 rating
4.3
❤ Rabattkod
✔ Gustav

Kännetecken för ett padelracket för damer

Ett racket för damer ligger oftast på en vikt mellan 340 – 360 gram jämfört med ett racket för herrar som ligger på en vikt mellan 350 – 380 gram. Jämfört med ett racket för herrar kan ett damracket anses som ett väldigt lätt racket.

Självklart kan även herrar som föredrar ett lättare racket spela med damracket också och tvärtom. Ett lättare racket är har ofta antingen W eller light i sitt namn för att gör det lättare för dig som spelare när du letar efter ett nytt racket.

Ett annat kännetecken för ett racket för damer är att de oftast har en mjukare kärna och yta än de tyngre racken för herrar.

Kort sammanfattning av bästa padelracket för dam

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att alla de fyra racketen vi tagit upp i listan här ovanför är lätta och smidiga racket som passar bäst för spelare som inte längre klassas som nybörjare.

Adipower är ett racket som ger hög kontroll, bra stabilitet och har en yta med Spin Blade. Det här är ett racket för dig som är ute efter ett racket inom kategorin kontroll.

MP10 Luxury har en räfflad yta, antivibrationssystem för skönare slag och är ett racket som ger dig som spelare en stark defensiv. Även MP10 Luxury är ett bra val för dig som vill ha ett racket inom kategorin kontroll.

Kraft, kontroll, snygg design och en stor sweet spot är alla egenskaper du hittar hos RS x-series racket. Här har du ett racket som ligger högt i kategorin allround.

Flow är ett allround racket som passar de flesta med sin Fibrix yta som även har struktur samt hybridform. Precis som RS x- Series ligger Flow i topp i kategorin allround.

Vanliga frågor och svar om padelrack för dam

Vilket padelrack för dam inom kategorin ”medel” anses vara bäst?

Vi kan varmt rekommendera detta padelracket – Adidas Adipower Light 3.1.

Vilket dam padelrack är bäst?

Vi alla har olika spelformar och preferenser. Så vilket dampadelrack som är bäst är väldigt individuellt. I vår topplista finner ni de rack vi anser bäst som täcker samtliga spelstilar.