Manchester City mot Brighton & Hove Albion FC – information och laguppställning

Hem » Manchester City mot Brighton & Hove Albion FC – information och laguppställning

Snart är det dags för Manchester City att möta Brighton & Hove Albion FC – en match som väldigt många, över hela världen, ser fram emot. Denna annalkande match innebär att de båda lagen, som presterat riktigt bra den senaste tiden, har tagit sig hela vägen till Premier League och att de nu äntligen ska få göra upp om vilket lag som är starkast under säsongens alla turneringar. 

Man City mot Brighton & Hove Albion FC: Laguppställning & övrig info.

LagSpelarePosition
Man CityEdersonMålvakt
Man CityKyle WalkerHögerback
Man CityJohn StonesMittback
Brighton & Hove Albion FCLewis DunkMittback

Laguppställning

Målvakt

Manchester city har valt att placera en av sina bästa och mest pålitliga spelare, Ederson. Under en lång tid har han varit en av lagets främsta nyckelspelare där han har sett till att laget räddats inte bara en, utan otaliga gånger, under säsongen. 

Han gör det dessutom alla dessa räddningar på ett riktigt snyggt sätt. Vill du se en spelare som agerar snabbt och med stor skicklighet är det helt klart Ederson du ska hålla koll på, från början till slut.

Högerback

Till skillnad från målvakten Ederson har Manchester City sin trogne högerback Kyle Walker strategiskt placerad så att han kan skydda och stå emot alla anfall med sin svårslagna motståndskraft. 

Känd för att vara en av lagets främsta försvarsprofiler, även han med en enorm snabbhet, kommer hans närvara på planen definitivt vara avgörande i stort, speciellt då laget går in för att spela defensivt.

Mitt

Mittförsvarspositionen kommer under årets turneringar i Premier League utgöras av ingen mindre än John Stones – en av lagets mest skickliga spelare som under åren visat sina framfötter främst i lagets defensiva struktur där han har en imponerande förmåga att läsa av spelet såväl som spelarna. 

John Stones är en mycket viktig del av laguppställningen för Manchester City då han är både stark, uthållig och riktigt vass när det kommer till att hantera bollen. Det ska bli spännande att följa honom under spelets gång.

Viktiga spelare för Brighton & Hove Albion FC

Precis som att Man City har sina nyckelspelare, som placerats ut för att kunna ge laget bästa möjliga förutsättningar att ta hem segrarna, har Brighton & Hove Albion FC en stark uppsättning av sina viktigaste spelare. Lewis Dunk är en av deras absolut viktigaste spelare och största talanger, som laget valt att ha som mittback. 

Lewis Dunk spelar alltid med ett väldigt starkt försvar, där han är känd för att med lätthet och precision kunna hantera och ta sig igenom tuffa situationer å lagets vinning. När Man City går in med sitt tuffa anfallsspel kommer Dunk definitivt vara ett starkt hinder, under alla matcher.

Följ matchen och ta del av resultatet

Om du är intresserad av att se hur båda dessa Premier League lag presterar under den kommande fotbollssäsongen och årets alla turneringar kan det vara dags att skriva ner de olika datumen för matcherna i kalendern. 

Ingen kan förutse hur spelet kommer att sluta, men en sak som är säker är att det kommer bli spännande att se dessa två högt talangfulla lag spela mot varandra – vem som tar hem segern återstår att se!