3 Vanliga misstag när du slår din Bajada

Missa inte när Side Spin går igenom och illusterar padelns kanske svåraste slag. Bajadan - slaget som man slår efter att bollen studsat i bakglas. Förbättra ditt anfallsspel med hjälp av Bajadan. Hur ska man förbereda sig? Hur och när ska man träffa bollen? Vi på oddspadel.se samlar massa nyttiga klipp under fliken "PADEL YOUTUBE" i menyn, in och kika!

Tre vanligaste misstagen du gör när du slår en bajada

Padel har blivit omåttligt populär de senaste åren. Trots att sporten spelats i många år kom det ordentliga genomslaget för inte så länge sedan. Med tanke på att den tennis-liknande idrotten växt har flera nya olika tekniker och slag utvecklats. I den här texten, med den tillhörande videon ovan, kommer vi att titta närmare på slaget bajada – som betyder nedförsbacke på spanska. Ett effektivt slag när du bemästrat det och här går vi igenom de tre vanligaste misstagen du gör när du slår en bajada.

1. Värdera spelsituationen

Ett av de allra vanligaste misstagen är att du använder slaget i fel situation. Bajada är mycket slagkraftig när du får till den rätt och för att göra det behöver du värdera i vilket läge du ska använda bajadan. Till exempel ska bollen alltid vara över ditt huvud – du kan böja på knäna om du vill använda bajadan i fler situationer – och inte under. Detta eftersom att du genomför slaget genom att slå nedåt och är bollen inte ovanför huvudet är risken stor att den går i nätet.

2. Träffa bollen rätt

Ett annat, mycket vanligt misstag, är att du träffar bollen för långt bak. När du ska slå en bajada vill du få ordentligt med kraft, vilket du inte får om bollen är bakom dig. Därför är det bäst att använda slaget när du har tid och utrymmet att pendla med armen riktigt. Annars får du ingen styrka i slaget och det blir en lätt boll för motståndaren att spela på.

3. Rätt vinkel på racket

Något som också är vanligt när du utför en bajada är att bollen går rakt i glaset innan den hinner studsa på motståndarlagets planhalva. För att undvika detta gäller det att vinkla ditt rack på rätt sätt. Träffar du bollen medan racket är rakt är det stor risk att du slår i glaset. Ett bra tips är i stället att vinkla racket lite nedåt – i den riktningen du vill att bollen ska landa – så träffar bollen med all säkerhet rätt.

Dessa är de tre vanligaste misstagen spelare gör när de försöker sig på en bajada. Men som alltid gäller det att träna för att få till slaget.